Usein kysyttyä seksuaaliterapiaan liittyen

Hienoa, että haluat pitää huolta seksuaaliterveydestäsi! Jos ajan varaus kuitenkin syystä tai toisesta pohdituttaa, olen koonnut tälle sivulle useimmin kysyttyjä kysymyksiä seksuaaliterapiaan liittyen.

– Kauanko seksuaalineuvonta kestää?
– Miten seksuaalineuvonnan tapaaminen toimii?
– Mitä seksuaalineuvonnassa tapahtuu?
– Miten valmistaudun?
– Voinko perua tai siirtää ajan?
– En tiedä, onko ongelmani sittenkään oikea ongelma.
– Voinko tulla yksin, vaikka ongelma on parisuhteessani?
– Voinko tulla yksin, vaikka koen, että ongelma on puolisollani?
– Jos tulen neuvontaan, saako puolisoni tietää asiasta?
– Voinko tulla neuvontaan, vaikka olen alaikäinen?
– Minut on raiskattu tai olen kokenut muuta kaltoinkohtelua. Voiko seksuaalineuvonta auttaa eteenpäin?

Teknisesti ajanvaraus seksuaalineuvontaan on helppoa, mutta tiedän miten paljon rohkeutta Varaa aika -napin painaminen vaatii. Toivottavasti pystyin vastaamaan kysymyksiisi ja rohkaisemaan ajanvaraukseen!

Kauanko seksuaalineuvonta kestää?

Yksilötapaaminen kestää 50 minuuttia ja paritapaaminen 100 minuuttia. Varatessasi ajan sitoudut vain yhteen kertaan, jatko katsotaan yhdessä tapauskohtaisesti.

Miten seksuaalineuvonnan tapaaminen toimii?

Tapaamiset ovat etätapaamisia, eli varattuasi ja maksettuasi ajan lähetän sinulle linkin, jota kautta voit osallistua tietokoneesi välityksellä osallistuitpa yksin, parina tai moniskuntana. Voitte myös osallistua vaikka ette olisi fyysisesti samassa paikassa. Jos tämä ei jostain syystä onnistu, puhutaan tapaamisaika sitten yhdessä puhelimessa.

Mitä seksuaalineuvonnassa tapahtuu?

Juttelemme aiheesta, jonka koet ongelmaksi seksuaalielämässäsi. Seksuaalineuvonta ei sisällä seksiä, vaikka toki voin opastaa esimerkiksi seksivälineiden käyttöön. En näytä kädestä pitäen sitä, miten seksissä tulisi toimia. Jos kaipaat konkreettista opastusta seksiin, suosittelen varaamaan ajan Aistien talosta, jossa työskentelee seksityöntekijä ja seksuaaliterapeutti.

Miten seksuaalineuvonnan tapaamiseen tulee valmistautua?

Sinun ei tarvitse valmistautua mitenkään erityisesti.

Voinko perua tai siirtää ajan?

Voit perua ajan veloituksetta 48h ennen – toivottavasti perut kuitenkin ajan vaan siinä tapauksessa, että ongelma poistui tai löysit tarpeisiisi paremmin sopivan ammattilaisen! Kun olet kerran rohkaistunut pitämään huolta seksuaaliterveydestäsi niin kannustan pitämään itsesi etusijalla niin, että mitkään työ tms. esteet eivät jyrää aikaa. Voit toki myös siirtää ajan, jos sinulle tulee jokin pakottava este.

“En tiedä, onko ongelmani oikea ongelma.”

Varaa aika niin pohditaan asiaa yhdessä. Jos koet, että ongelmasi oli sittenkin liian mitätön etkä saa yhtään mitään apua seksuaalineuvonnan tapaamisesta, palautan rahat. Usein kuitenkin vähättelemme terveysongelmiamme ja seksuaalineuvonnasta saattaa olla yllättävän paljon hyötyä.

Pohditko, että olenko oikea ihminen tai voinko ymmärtää ongelmiasi? Laita varauksen lisätietokenttään tietoja ongelmastasi muutamalla ranskalaisella viivalla, niin palaan sinulle ja ehdotan jotain muuta ammattilaista, jos koen, etten pysty auttamaan.

Voinko tulla seksuaalineuvontaan yksin, vaikka ongelma on parisuhteessani?

Voit tulla ensin yksin ja halutessasi voitte myöhemmin osallistua pariskuntana. Ota kuitenkin huomioon että jos tulet ensin yksin ja myöhemmin toisen kanssa, sinun tulee olla rehellinen itsellesi, puolisollesi ja minulle. Et siis voi kertoa ensin yksin tullessasi esimerkiksi omasta pettämisestäsi ja myöhemmin kiistää asiaa parineuvonnassa.

Voinko tulla seksuaalineuvontaan yksin vaikka koen, että ongelma on toisella osapuolella?

Voit. Jos koet, että ongelmanne on esimerkiksi jokin puolison sairaus tai seksuaalinen haluttomuus, voin auttaa sinua löytämään työkaluja ja voimavaroja asian käsittelyyn. Voimme myös yhdessä pohtia, voisiko seksuaalineuvonnasta olla apua teille yhdessä pariskuntana.

Jos tulen neuvontaan, saako puolisoni tietää asiasta?

Mikäli tulet seksuaalineuvontaan yksin, ei puolisosi saa tietää asiasta ellet kerro hänelle itse. Seksuaalineuvonta on 100% luottamuksellista. Toki voimme halutessasi kanssasi pohtia, voisiko neuvonnasta olla apua teille myös pariskuntana.

Voinko tulla neuvontaan, vaikka olen alaikäinen?

Oikea seksuaaliterveyteen liittyvä tieto on myös alaikäisten oikeus, joten voit hyvin varata ajan seksuaalineuvontaan vaikka et olisi täysi-ikäinen. Huomioithan omalta osaltani sen, että koska olen seksuaalineuvojana vasta urani alkupuolella, en hoida alaikäisiä asiakkaita. On kuitenkin paljon hyviä seksuaalineuvojia ja -terapeutteja, joilta voit saada apua!

Minut on raiskattu tai epäilen kokeneeni hyväksikäyttöä tai jotain muuta vastaavaa kohtelua. Auttaako seksuaalineuvonta eteenpäin?

Onpas kurja tilanne, mutta hienoa, että etsit tukea asian käsittelyyn. Suosittelen varaamaan ajan minua kokeneemmalle seksuaaliterapeutille. Heillä on järeämpi keinovalikoima.