Seksuaalineuvonta

Mitä on seksuaalineuvonta?

Seksuaalineuvonta on seksuaalisuutta käsittelevien ongelmien ratkomista seksuaalineuvojan kanssa. Seksuaalineuvonnassa voidaan käsitellä hyvin erilaisia seksuaalisuuteen liittyviä asioita. Seksuaalineuvonta on luottamuksellista ja voit osallistua seksuaalineuvontaan yksin, pariskuntana tai polyamoriasuhteessa.

Seksuaalineuvonta – aiheet ja aikataulut

Seksuaalineuvonnassa voidaan käsitellä mitä vain aiheita, jotka aiheuttavat pohdintoja seksuaalisuuden saralta. Joskus voi olla niin, että seksuaalisuuteen heijastuvat ongelmien juurisyyt ovat muualla. Joskus taas muu elämä on reilassa, mutta seksuaalisuuteen liittyvät pulmat aiheuttavat pohdittavaa.

Jos seksuaalineuvonnan ajanvaraus jännittää, ei huolta. Seksuaalineuvontaan tulevat asiakkaat kuvaavat lähes poikkeuksetta että heitä jännittää ensimmäisen tapaamisen alussa. Se on ihan normaalia – seksuaalisuuteen liittyvät asiat ovat herkkiä ja niistä ei puhuta kovin paljon ylipäänsä. Hienoa, jos harkitset seksuaalineuvonnan ajan varaamista. Se on rohkeaa ja kertoo siitä, että haluat aktiivisesti ratkaista ongelmasi.

Muista, että seksuaalineuvonnan tapaaminen on vähän kuin hammaslääkärillä käynti – sinulle se voi olla ainutlaatuinen ja pelottava tilanne, mutta seksuaalineuvojalle yksi tapaaminen muiden joukossa. Eli ei tarvitse ajatella, että olet omituinen tai outo. Eiköhän jokainen ole meistä outo omalla tavallaan 😉

Voit tulla seksuaalineuvontaan olitpa sinkku, pari- tai polyamoriasuhteessa. Voit myös ensin osallistua yksin ja tämän jälkeen kumppani(e)n kanssa. Seksuaalineuvonta ei myöskään katso ikää, sukupuolta tai seksuaalista suuntautumista. Seksuaalineuvonnassa voidaan käsitellä niin kokemuksia sukupuolesta, vaihdevuosien vaikutusta seksuaalisuuteen tai orgasmivaikeuksia. Seksuaalinen haluttomuus on myös yleinen seksuaalineuvonnan ajanvarauksen aihe.

Seksuaalineuvonta – miten varata aika?

Jos sinua pohdituttaa se, tarvitsetko seksuaalineuvontaa vai -terapiaa niin ei huoli, sinun ei tarvitse tietää sitä aikaa varatessasi. Katsotaan yhdessä ongelmaasi perehtymisen jälkeen kuinka syvästi ja pitkään apua tarvitset. Varaamalla ajan sitoudut vain yhteen seksuaalineuvonnan tapaamiseen ja joskus voi käydä niin, että jo pelkkä yksi tapaaminen tuo paljon apua.

Seksuaalineuvoja Saskia Salomaa

Olen yrittäjä ja seksuaalineuvoja ja opiskelen tällä hetkellä myös seksuaaliterapeutiksi. Minua kiinnostaa ihminen kokonaisuudessaan ja pohdin ratkaisut yhdessä kanssasi – en tarjoa mitään one size fits all -ideologiaa. Voit puhua kanssani luottamuksellisesti eri aiheista.