“Seksivälineet on aikuisten leikkikaluja.”

Tein seksuaalineuvonnan opintojeni lopputyön haastattelemalla vapaaehtoisia osallistujia heidän suhteistaan seksivälineisiin. Tässä ensimmäinen haastattelu. Nimimerkki Herra ja Rouva Leikki kertoo:

“Seksilelut on aikuisten leikkikaluja. Jo se sana sanoo sen. Ne on leikkikaluja ja leikki on positiivista ja hyvää mieltä tuottavaa. Ei niin vakavaa.”

“Käytämme säännöllisesti kumppanini kanssa seksivälineitä. Käytän niitä myös yksin. Omalla kohdallani suosikkini on nyt jo hieman siipeensä saanut vibraattori, pupukorvaisella klitoriskiihottimella ja sydännystyräisellä varrella. Moottori on hieman rikki, ja patterikotelokin haljennut. Pitäisi varmaan ostaa uusi… Yhdessä käytämme strap-on dildoa. Itse sträppäri on mustaa nahkaa, ja dildo aika iso musta. Kumppanini pitää anaaliseksistä niin, että minä käyttelen tuota sträppäriä häneen. Lisäksi ostettiin penis cage “penishäkki”. Se on metallinen ja kumppanini mieleen joskus.”

“Vibraattorin ostin varmaan vasta joskus reilu parikymppisenä. Sen jälkeen onkin sitten tullut hankittua juttuja, mutta enemmänkin noita voisi olla. Olemme ostaneet paikallisesta seksivälinekaupasta osan, osa on tilattu netistä ja kumppanini on itse tehnyt muutamat (metallitangosta, metallilenkeistä ja ketjusta rajoitintangot).”

“Suhtautumiseni niihin [seksivälineisiin] on ollut aina hyvin avoin. Siis jo hyvin nuoresta pitäen. En oikein osaa sanoa, miksi olen aina ollut niin suvaitsevainen, ehkä se on yleisesti kasvatuksen tulosta. Äitini kasvatti minut niin, että ihmiset pitää hyväksyä sellaisena kuin he ovat. Luultavasti sen takia en oikeastaan hätkähdä mitään. Tai ainakin pyrin ymmärtämään ihmisiä ja heidän tekemisiään avarakatseisesti. Sama pätee siis myös seksivälineisiin. Minusta seksivälineiden käyttö pitäisi olla kaikilla pakollista.”

“Melkein voisi sanoa, että jos useammat pariskunnat esimerkiksi käyttäisivät yhdessä seksivälineitä, vältyttäisi eroilta. Varsinkin toivoisin varttuneempien pariskuntien käyttävän niitä, koska mielestäni seksivälineillä on iso merkitys jo seksuaaliterveydessäkin. Välineiden käyttö lisää myös leikkisyyttä ja hauskuutta seksissä.

Seksivälineiden käyttö silloin kun se molemmille sopii, lisää mielestäni jotenkin tärkeää vuorovaikutusta seksiä harrastettaessa. Tietenkään koko aikaa niitä ei tarvitse käyttää, vaan myös ihan kahden kesken muuten vaan pitää sujua. Mä olen joutunut vähän puolisoa opettamaan siihen, että aina ei tarvitse olla seksivälineitä. Puolisolla ollut estoja läheisyydessä ja tunteiden näyttämisessä, niin mä olen saanut olla vähän opettajan roolissa, että välillä on kiva vaan maata toisen vieressä alasti, eikä tehdä mitään.”

“Kumppanini pitää seksivälineistä. Sekä kaksin että minun itsekseni käyttäessä. Meidän on tarkoitus kasvattaa tuota seksivälinelaatikon sisältöä, kunhan saadaan sellainen fiilis tässä, että jaksetaan keskittyä aiheeseen. Kumppanini on enemmän alistuva kuin dominoiva, ja tämä sopii minulle mainiosti. Mielelläni käytän seksivälineitä hänen kanssaan. Toki joskus on ihanaa myös ottaa vastaan juttuja.”