“Seksivälineet lisäävät intiimiyden ja keskinäisen luottamuksen tunnetta.”

Tein seksuaalineuvonnan opintojeni lopputyön haastattelemalla vapaaehtoisia osallistujia heidän suhteistaan seksivälineisiin. Näin aiheesta kertoo nimimerkki mielihalu:

“Käytän seksivälineitä, mutta omasta mielestäni suhteellisen harvoin, kuvittelen siis joidenkin käyttävän useammin 🙂 Suosikkini on setti, jolla voi sitoa esim. sänkyyn kiinni.”

“17-vuotiaana ostin ensimmäisen dildon. Hankin seksivälineeni eri seksivälineliikkeistä, esim. SinCity. Aina paikan päällä käyden, ei netin kautta.”

“Alunperin en ollut kovin innostunut seksivälineistä. Nautin enemmän käsien kosketuksesta ja etenkin kahden kesken seksiin en kokenut tarpeellisena liittää seksivälineitä. Se vaikutti mielestäni tunnelmaan latistavasti, sillä huomio kiinnittyi helposti toimintaan, eikä niinkään tunnelmaan. Seksistä tuli ikään kuin välinekeskeistä.”

“Ajattelutapani muuttui, kun seksivälineeni monimuotoistuivat, eli kun käyttöön otettiiin sidontavälineitä, anustappeja ja piiskoja. Koin välineiden käyttämisen yhteisempänä toimintana seksimielessä. Ne lisäsivät intiimiyden ja keskinäisen luottamuksen tunnetta rakastelun tai sessioiden aikana.”

“Olen käyttänyt välineitä pitkissä suhteissani, mutta en koskaan lyhyissä tai satunnaisissa seksisuhteissa. Kumppanini ovat olleet innostuneita käyttämään seksivälineitä – oman tuntemukseni mukaan minua enemmän. Koska ovat tienneet, etten itse niitä niin usein halua, ovat he toimineet toimineet minun toiveitani kuunnellen.”