Onko naisen orgasmi miehelle palkinto hyvästä työstä?

Moni mies toivoo, että hänen kumppaninsa saisi orgasmin seksissä. Toki he haluavat kumppaninsa nauttivan, mutta naisen orgasmi voi olla myös miehen egoprojekti; asia, joka todistaa, että mies on hyvä sängyssä.

Nainen voi kuitenkin kokea asiasta painetta. Kyllä, naisen orgasmi voi olla miehen osaamisen tulosta. Mutta naisen orgasmi voi olla niin monen muunkin seikan summa, että miehen osaaminen jää usein paljon pienempään rooliin kuin naisen itsetuntemus, kyky ottaa tilaa ja kertoa toiselle mitä haluaa. Vaikka mies olisi kuinka hyvä ja nainen nauttisi seksistä, voi naisen päässä vain olla sellainen este, että orgasmia ei tule.

Jos naisen orgasmia ajattelee vain miehen palkkiona, voi yritys saada orgasmi olla tuplasti stressaavaa.

Naista itseään voi stressata se, ettei hän tule ja tuntua että “jotakin jää puuttumaan”. Orgasmittomuus voi harmittaa myös sen kannalta, että kumppani ajattelee olevansa huono seksissä, kun toinen ei tule. Jos orgamista tulee vain miehen egoprojekti, molemmat häviävät.

Orgasmit ovat vähän kuin luonnonilmiö, joka tarvitsee sopivat olosuhteet tapahtuakseen. Toki on naisia, jotka saavat orgasmin tosi helposti. Mutta veikkaan, että tätäkin kirjoitusta lukee useampi nainen, joka ei ole tullut ikinä. Jos on aina saanut orgasmeja yhtä helposti kuin käynyt kaupassa, voi olla vaikea tajuta miten suuren työn takana orgasmin saaminen voi olla. Toisaalta hyvä puoli on se, että sitten kun ensimmäisen orgasmin saa, jää homma harvoin siihen, vaan tie tulemiseen on avattu.

Onneksi seksuaaliterapeutti Marja Kihlströmin mukaan naisen orgasmi on vain harvoin kiinni fysiologista asioista (ts. että olisi jokin anatominen syy, joka estää naisen tulemisen).

Useammin naisen orgasmi on kiinni yläpäästä. Siitä, miten hän kykenee ottamaan tilaa nautinnolleen sekä sallimaan itselleen (vaikka vain omassa päässä) tietyt fantasiat. Toki kumppanin luoma luottamuksellinen ilmapiiri, huumori, kiireettömyys ja varmat otteet usein edesauttavat asiaa. Mutta ensisijaisesti naisen orgasmin pitäisi olla hänelle itselleen iloa ja nautintoa tuottava asia, ei jotain, mikä pitää saada muiden ihmisten takia.

On paljon hyvää seksiä ilman orgasmiakin. Kyllä, orgasmi tuntuu ruumiissa nautinnolliselle, mutta seksiä ei kannata jättää harrastamatta, vaikka ei tulisi!

Jos orgasmit kiinnostavat, kirjoitin aiheesta aiemmin: pitäisikö saada enemmän orgasmeja sekä miten saada orgasmi. Lisäksi suosittelen lukemaan: Iso O – matkaopas huipulle sekä tutustumaan myös Iso O -harjoituskirjaan.

Vaikka orgasmit liitetään yleensä alapäähän, voi sellaisen saaminen vaatia valtavaa jumppaa oman päänsä kanssa. Mutta mikäs olisi mukavampi itsetutkiskelun “sivutuote” kuin orgasmi 😉

Huom! Vaikka kirjoituksessa käsiteltiin naisia ja miehiä seksissä, ei asia toki ole vain heterosuhteisiin liittyvä. On vain älyttömän paljon helpompi kirjoittaa naisista ja miehistä seksin osapuolina, kuin kumppani 1:stä ja kumppani 2:sta 😉

Pohdituttaako oma seksuaalisuus? Tätäkin aihetta voit pohtia seksuaalineuvonnassa.
Varaa aika nyt – voit osallistua yksin tai kumppanisi kanssa.