Onko ajanvaraus turvallista?

Pohditko, onko ajan varaaminen seksuaaliterapiaan/-neuvontaan turvallista? Ei ihme. Viimeaikaiset tapahtumat ovat saaneet terapia-asiakkaat pohtimaan ajanvarauksen ja etäterapian tietoturvaa. Suhtaudun itsekin yksityisyydensuojaan ja tietoturvaan vakavasti, joten varmistan asiakassuhteideni turvallisuuden seuraavilla tavoille:

  • Mitään tietoa siitä, miksi varasit ajan, ei ole internetissä saatavilla. En kysy tapaamisen syytä varaushetkellä. En myöskään tallenna mitään asiakastapaamisten sisältöön liittyviä tietoja internetiin. Teen kyllä tapaamisessa luvallasi muistiinpanoja, mutta ne ovat paperilla lukkojen takana enkä skannaa tms. niitä.
  • Maksuvaihe vaatii nimen ja korttitietojen antamista. Maksu välitetään Klarnan kautta. Klarna on iso ja turvallinen maksujen välittäjä, jonka bisnekselle tietoturva on elintärkeää. Siksi he kiinnittävät tieturvaan huomiota.
  • Saat joitakin tietoja sähköpostiisi. Ne ovat Klarnan kautta tullut maksukuitti, kun olen tapaamisen jälkeen aktivoinut maksun, ja lisäksi saat sähköpostiisi etätapaamisen linkin. Huolehdithan siis myös oman sähköpostisi vahvasta salasanasta ja oman tietokoneesi tietoturvan päivittämisestä.
  • Ajanvarauksen yhteydessä kysyn nimesi (Klarnan maksu vaatii tätä), mutta pohdin tällä hetkellä sitä, miten saisin muutettua ajanvarausta niin, että voisit tehdä varauksen nimimerkillä.
  • Jos nettiajanvaraus epäilyttää, voit myös varata ajan soittamalla 044 530 5919 tai whatsapp/telegram-viestillä. Voit kertoa ajanvarauksen yhteydessä haluamasi nimen/nimimerkin.
  • Ajanvarauskalenterin tapahtumia eivät pääse näkemään muut kuin minä.
  • Pidän huolta siitä, että nettisivuihin liittyvät päivitykset ovat ajan tasalla.
  • Tapaamiset ovat etätapaamisia, joten kukaan ei näe esimerkiksi käyntiäsi tietyssä rakennuksessa tms. Voit pitää etätapaamisessa kameraa päällä tai pois päältä sen mukaan, mikä on sinulle mukavinta.
  • En jaa tapaamisten sisältöön liittyviä tietoja ilman lupaasi muiden sosiaali- ja terveydenhuollon tahojen kanssa. Lääkärisi tai muu hoitava taho ei siis tiedä osallistumisestasi, jos et kerro siitä. Tapaamisten sisältötiedot eivät myöskään näy esimerkiksi Kanta-palvelussa.

Voit siis varata ajan huoletta kalenteristani! Voit lähettää minulle yllä mainittuun numeroon kysymyksiä, jos jokin ajanvarauksessa epäilyttää.