“Liitän seksivälineisiin pelkästään positiivisia tuntemuksia.”

Tein seksuaalineuvonnan opintojeni lopputyön haastattelemalla vapaaehtoisia osallistujia heidän suhteistaan seksivälineisiin. Näin kertoo ajatuksistaan seksivälineisiin liittyen nimimerkki Seikkailija:

“Hankin ensimmäisen seksivälineeni 19 vuotiaana, kun olin muuttanut vanhempieni luota omaan asuntoon. Ensimmäinen välineeni oli pinkki glitterinen hieromasauva vibralla, varsin maltillisen kokoinen kun aiempaa kokemusta välineistä ei vielä oikeastaan ollut.”

“Tämän hetken suosikkini seksivälineistä hetkellä on wand-sauva, eli sellainen josta menee ihan johto pistorasiaan, Teatiamon puudildo (jotenkin ihan täydellisen muotoinen) sekä nänninipistimet.”

“Sinkkuvuosina niiden käyttö yksin ja yhdessä eri kumppaneiden kanssa oli hyvinkin aktiivista ja päivittäistä. Hieromasauvojen ja vibrojen rinnalle tuli pian myös BDSM-henkisempiä välineitä piiskasta suukapuloihin ja sitomisvälineisiin. Arki on valitettavasti ajanut vähän välineiden käytön yli, ja kun seksiä on kotona luvattoman vähän, tulee myös välineitä käytettyä vähemmän. Lapsen syntymän jälkeen olen käyttänyt niitä vain yksin – silloin harvoin kun saan hetken omaa rauhaa. Kaipuu niiden pariin olisi kuitenkin kova. Olen kuitenkin aina suhtautunut välineisiin hyvin avoimesti ja mielestäni on hyvä että asiasta puhutaan julkisestikin enemmän, eikä pelkästään mystifioida.”

“Liitän seksivälineisiin pelkästään positiivisia tuntemuksia. Seksivälineiden avulla voi tutustua itseen ja opetella mistä tykkää. Jos et itse tiedä mistä tykkäät, miten kukaan muukaan voi tietää?”

“Välineiden käyttö yhdessä kumppanin kanssa on selvästi kärsinyt raskausaikana, vauvavuotena ja myös sen jälkeen. Vika on kyllä enemmän väljähtyneessä parisuhteessa ja lähes olemattomassa seksin määrässä kuin kokeilunhalussa. Kaipaan villimpiä vuosia vähän turhankin paljon, enkä oikein tiedä miten ne saisi takaisin.”

“Joitakin välineitä olen hankkinut Keltaisesta ruususta, mutta pääasiassa hankin välineet netistä, missä valikoima on laaja. Osan olen myös saanut lahjaksi.”

“Joidenkin kumppanien kanssa olemme käyttäneet seksivälineitä hyvinkin paljon ja olen myös saanut välineitä heiltä lahjaksi, jotta niitä on voitu käyttää yhdessä. Nykyinen kumppanini suhtautuu kyllä seksivälineisiin positiivisesti, mutta hän ei ole yhtä aktiivinen ja utelias kokeilemaan. Käytimme hänen kanssaan välineitä alkuaikoina jonkin verran. Nykyisin kun ei ole juuri seksiä, niin ei ole myöskään välineleikkejä. Toivottavasti joskus taas olisi.

Aiemmin (ennen nykyistä parisuhdettani) kävin jonkin verran swingers-bileissä erään tuttavani kanssa, hyvissä puitteissa hyvällä porukalla oli kiva päästä testaamaan myös välineitä joita ei kotiin ole tullut syystä jos toisesta hankittua (esim keinu, sybian).”