Lakkaa häpeämästä itseäsi seksissä

Moni kokee komplekseja seksistä. Oma keho on vääränlainen, se mitä haluaa on hävettävää, jotenkin kaikki vain on väärin. Ajatukset parhaimmillaan häiritsevät seksiä niin paljon, että asia, jonka pitäisi olla ilon ja nautinnon lähde, muuttuu painolastiksi.

Voi olla, että oma keho tuntuu vain niin vieraalle, että antautuminen ilman vaatteita huvituksiin tois(t)en kanssa on hankalaa. Olet saattanut harrastaa seksiä ikäsi, muttet oikein ole saanut siitä mitään irti. Tai olet nauttinut, mutta tuntenut huonoa omaatuntoa.

Jos olet sinkku, saattaa seksi ilman parisuhdetta tuntua väärältä. Sinä itse tiedät, mikä omassa elämässäsi toimii. Muista kuitenkin, ettei sinun tarvitse noudattaa vanhempiesi, lähiympäristösi tai maailman syöttämiä malleja siitä, miten seksiin pitää suhtautua.

Aikuiset ihmiset, kaksi tai useampia + seksi = antaa palaa

Siihen, mitä tasa-arvoiset aikuiset ihmiset tekevät yhteisellä suostumuksella keskenään, ei pitäisi olla kenelläkään mitään sanottavaa. Samoin kenenkään ei pitäisi tuntea paineita oman kehon, halujen tai tapojen suhteen, kun toiminta tapahtuu tasa-arvoisesti. Mutta silti ihmiset kokevat paljon häpeää ihan turhista aiheista. Joten unohda, että “pertsa67” sanoi internetissä jonkin haluamasi asian olevan luonnotonta ja pane vaan menemään!

Tarvitseeko seksi polttoaineeksi rakkautta? Sinä sen tiedät.

Kehosi on kaunis ja ihana. Kyllä, näytät seksissä huvittavalle, mutta niin kaikki muutkin. Kyllä, saatat olla pervo, mutta et varmasti ole maailman ainoa sellainen. Kerro siis rohkeasti omista mielihaluistasi toiselle. Siinä on tietysti riski, että toinen pitää niitä jotenkin ällöttävinä. Mutta myös mahdollisuus siihen, että hän haluaa salaa samoja asioita, mutta ei uskalla sanoa.

Tietysti, jos seksiin liittyy jotain, mikä loukkaa toisia osapuolia, sietää hävetä. Jos käyt varattuna ihmisenä panemassa muita, rikot yhteistä sopimusta.

Elämässä pitää niin montaa asiaa, pitääkö nyt vielä seksiäkin?

“TÄMÄN ON OLTAVA KIVAA” on viimeinen ajatus, joka seksin aikana pitäisi olla päässä. Kyllä, on tietysti aikoja, jolloin seksi on esimerkiksi väsymyksen takia vähemmän hauskaa kuin toisina, mutta kun tällainen on ohimenevä elämänvaihe, ei asiasta tarvitse huolestua. Jos taas seksiin liittyy traumoja, kannattaa ehdottomasti hakeutua terapeutin juttusille.

Eikä seksi tietenkään ole mitään, joita kaikkien on pakko tehdä. Osa ihmisistä on aseksuaaleja, joita seksi ei kiinnosta ja hyvä niin, energiaa riittää tällöin kaikkeen muuhun. Joten ei tällaistakaan tarvitse hävetä! Mutta jos kyse ei ole siitä, että seksi ei kiinnosta jonkin elämässä tapahtuneen asian tai fysiologisen syyn vuoksi, voi asialle useimmiten tehdä jotain.

Huuteleeko pieni ääni päässäsi, että olet tyhmä, ruma ja epänormaali?

Miten mollaavista äänistä pääsee sitten eroon? Itsetuntemuksen kehittäminen on hyvä lähtökohta. Kun tuntee itsensä niin ymmärtää paremmin, mitä haluaa. Ja osaa pistää tyhmille äänille kampoihin – osaa pitää puolensa niitä vastaan. Sinä olet ainoa, joka seksielämääsi todella hallitsee, ja ainoa, joka saa hiljennettyä pään sisäiset äänet.

Käy siis taistoon nautinnon puolesta mollausta vastaan! Palkinto voi olla ihanampi kuin uskotkaan. Ja siitä on loppuelämä aikaa nauttia.