“Inspiroiduin Beate Uhsesta.”

Tein seksuaalineuvonnan opintojeni lopputyön haastattelemalla vapaaehtoisia osallistujia heidän suhteistaan seksivälineisiin. Näin kertoo ajatuksistaan seksivälineisiin liittyen nimimerkki Nautinto sallittu:

”Eniten käytössä on jokin pienikokoinen vibraattori. Useimmat vibrat ovat liian voimakkaita asfalttiporia ja miellyttävän löytäminen on haastavaa. Paras on portaattomalla säädöllä ja käytän lähinnä klitoriksen kiihottamiseen tavoitteena orgasmi. Lisäksi pidän mm. geishakuulista ja pienehköistä anaaliuleluista, joita voi käyttää myös vaginaan. Tässä on hyvä ottaa huomioon, että vaginasta voi edetä peppuun, mutta pepusta tai edes peräaukon suulta ei mennä samoilla leluilla, sormilla tai peniksillä suoriltaan vaginan suuntaan, koska siitä saattaa seurata tulehdus tms. ikävää.”

“Ensimmäiset seksivälineet sain lahjaksi parikymppisenä silloiselta kumppaniltani ja olin myyty saman tien. Vasta kolmikymppisenä ostin ensimmäiset leluni Keski-Euroopasta, nähtyäni Beate Uhsesta kertoneen dokumentin ja inspiroiduttuani hänestä. Suomessa ensimmäiset välineet tilasin nettikaupoista. Viime vuosina olen tukenut kivijalkaputiikkeja. Parasta kivijalkakaupassa asioinnissa on se, että näkee konkreettisesti esim. seksivälineen koon sekä materiaalin, joita voi olla vaikeaa hahmottaa nettikaupassa.”

“Olen ollut aina avoin seksivälineitä kohtaan ja tutustuttuani välineiden loputtoman laajaan kirjoon, olen yhä avoimempi ja kiinnostuneempi. Kumppanini ovat suhtautuneet leluihin positiivisesti, kiinnostuneesti, innostuneesti ja joku vähän välinpitämättömämmin, mutta ei negatiivisesti.”

“Seksivälineiden hinnat tuntuvat korkeilta. Toisaalta välineet voivat olla oikein hoidettuina pitkäikäisiä ja tuottaa nautintoa vuosia. Eritteiden kanssa tekemisissä olevat lelut pitää muistaa aina käytön jälkeen pestä huolellisesti, desinfioidakin, kuivattaa ja säilyttää ilmavasti. Tarvittaessa dildoja ym. voi suojata käytössä kondomilla, jolloin myös puhdistaminen on helpompaa.”

“En suosittele hankkimaan minkäänlaista nappiparistoilla toimivaa laitetta. Ne paristot eivät kauaa kestä. Vähintään AAA-paristo(i)lla toimiva on hyvä. Ladattavat lelut ovat varteenotettava vaihtoehto. Niistä saattaa kyllä loppua virta kriittisellä hetkellä. Paristoja on helppo vaihtaa, mutta välineen latautumista voi joutua odottelemaan pidempään.”

“Minusta on todella hienoa, että esim. apteekit sekä suuremmat marketit ovat ottaneet joitakin seksivälineitä sekä liukuvoiteita ja orgasmigeelejäkin valikoimiinsa. Useimmiten ne löytyvät kondomien lähettyviltä, intiimi-hyllyköstä. Pidän siitä, että seksuaaliset asiat ns. arkipäiväistyvät ja niistä tehdään matalammalla kynnyksellä helpommin lähestyttäviä. Tabut toivottavasti vähenevät ja ihmiset löytävät lisää nautintoa sekä hyvinvointia elämäänsä. Seksuaalisuushan on siitä erikoinen ja ristiriitainen asia, että se on samaan aikaan täysin luonnollista, mutta myös todella henkilökohtaista ja herkkää.”

“Rohkaisen ehdottomasti menemään seksivälineisiin erikoistuneeseen kivijalkakauppaan ja tutustumaan tarjontaan rauhassa. Kaupassa tuotteista saa parhaan käsityksen ja voi kysyä neuvoa ja vinkkejä myyjältä.”

“Suosittelen lämpimästi seksivälineiden hankkimista ja kokeilemista, mikäli aihe yhtään kiinnostaa – yksin tai yhdessä – ja olipa kyse sitten hieromasauvasta, ruoskasta, seksikeinusta, penisrenkaasta, rooliasuista, seksinukeista tai mistä vaan!”