Havahtuminen-blogi täytti vuoden!

Tämä on Havahtuminen-blogin (hiukan myöhässä oleva) 1-vuotisjuhlapostaus! Huh kun aika menee nopeasti! Mitä vuodessa on ehtinyt tapahtua?

  • Olen julkaissut 67 postausta eli hiukan yli kerran viikossa. Lisäksi 24 postausta odottaa luonnosvaiheessa joko jalostamista, viimeistelyä tai julkaisua.
  • Osittain tämän blogin ansiosta sain keväällä valmiiksi ensimmäisen kirjani, Hakusanamainonnan ABC – teoksen. Jei!
  • Olen rohkaistunut osallistumaan aikuisiän ensimmäisiin urheilukisoihin.
Hakusanamainonnan ABC ja kustannustehokkaampi AdWords
Hakusanamainonnan ABC ja onnellinen kynäniska.

Seuraan blogin liikennettä Google Analytics -työkalun avulla. Blogissa on postaustahdista riippuen noin 700-1000 lukijaa kuukaudessa, josta 50% tulee Googlen luonnollisen haun kautta. Olen tästä tosi iloinen, sillä alun alkaen ajatukseni oli saada postaukset indekstoitumaan Googleen ja saada kävijöitä tätä kautta. Ja kertoohan se siitäkin, että olen vuosien aikana oppinut jotain sisältömarkkinoinnista 😉 En kuitenkaan valitse postausten aiheita sen mukaan mikä olisi suosittua tai haettua sisältöä vaan yksinkertaisesti kirjoitan mitä mieleen juolahtaa.

Top 3 suosituimmat postaukset ovat kirja-arvioita, aiheina: Kimmo Takasen Tunne lukkosi, Eckhart Tollen Läsnäolon voima ja Anthony de Mellon Havahtuminen. Ei ole yllättävää ja hyvä niin, sillä em. kirjat herättävät kaikki paljon ajatuksia ja ravistelevat opittuja toimintamalleja. Tämä on hyväksi itsetuntemuksen kehittämiselle.

Muista aiheista suosituimmat postaukset ovat seuraavia:

Näiden kohdalla olen yllättynyt ja en ole. Yllätynyt olen siitä, miten paljon parisuhdeaiheet kiinnostavat. Toisaalta itse pidän postauksia hyvinä.

Sitten löytyy postauksia, joita itse pidän hyvinä, mutta jotka jostain syystä ovat keränneet vähemmän klikkejä.

Yksi blogini kantavista teemoista on ollut tarjota konkreettisia työkaluja itsetuntemuksen kehittämiseen ja sitä kautta parempaan elämään. Minän tutkiskelun saralta löytyy niin paljon sinulla on vain tämä hetki, tartu siihen  -henkisiä blogilöpinöitä, että halusin omasta blogistani löytyvän jotain mihin käyttäjä voi heti tarttua.

Mutta tämä blogi ei olisi mitään ilman vuorovaikutusta sinun kanssasi. Kiitos kaikille lukijoille. Olen saanut blogista yllättävän paljon palautetta kasvotusten ja se on luonut todella hyviä keskustelunaloituksia. Osa niistä on johtanut pitkiin ajatusprosesseihin omassa päässäni ja hyviin havaintoihin itsestäni. Toisista on syntynyt mielenkiintoinen postaus. Eli älä pelkää nykiä hihasta ja kertoa, mitä blogista on sinulle jäänyt mieleen. Havahtuminen on edelleen auki myös sinun tarinoillesi! Laita meiliin havahtuminen piste fi ät geemail piste com.