Haluaisitko järjestää juhlat mutta et uskalla?

Oletko miettinyt joskus, että olisi kiva järjestää juhlat, mutta et joko uskalla tai niiden vaatima työmäärä tuntuu uuvuttavalle? Älä pelkää!

Älä stressaa siivouksesta

Juhlia varten on hyvä siivota, mutta älä tee siitä itsellesi liian isoa työvuorta. Riittää, kun järjestelet ylimääräiset tavarat pois, pyyhit pölyt näkyviltä paikoilta, siivoat vessat, imuroit ja siivoat keittiön (tiskit pois jne., ei tätä varten tarvitse erikseen alkaa kaappeja siivoamaan). Kynttilänvalo on mainio tunnelmanluoja ja siinä sivussa pölykoirat häviävät hämyisiin nurkkiin. Juhlat saattavat myös olla hyvä syy, joka pakottaa siivoamaan, jos puunaus ei muuten huvittaisi.

Tarjoilut pakastealtaasta

Juhlat voi järjestää millä tahansa vaativuustasolla ruokatarjoilujen osalta jatkumolla sipseistä gourmet-kokkauksiin. Jos kädessäsi pysyy keittokauhaa paremmin pleikan ohjain, askella pakastealtaalle tai konditoriaan. Valmiiden herkkujen tarjoaminen on ihan ok! Pakastealtaasta löytyy todella kohtuuhintaisesti hyviä kakkuja, pasteijoita, mitä vaan nyt haluatkaan tarjota. Ja unohda se äitisi nakuttava ääni siitä, että sinun tulisi laittaa kaikki itse. Ei tarvitse, jos et saa siitä nautintoa. Äläkä unohda nyyttärimeininkejä! Voit joko pyytää kavereitasi tuomaan summamutikassa apetta tai sitten voitte koordinoidummin sopia, mitä kukakin tuo.

Vieraat tekevät bileet

Ketä sitten kutsua? Kenen seurassa haluat viihtyä. Jos et saa kaikkea valmiiksi kun ovikello soi, älä ahdistu. Pyydä ensimmäisiä vieraita auttamaan. He ovat tulleet juhliin sinun takiasi ja auttavat varmasti mielellään. Jos pelkäät liikaa meteliä, voit jo etukäteen ilmoittaa että juhlat sitten loppuvat vaikkapa klo 22 ja miettiä jatkopaikan valmiiksi.

En halua olla keskipiste…

Se on ihan totta, että jos järjestät juhlat, niin joudut automaattisesti tavallaan keskipisteeksi. Toisaalta parhaat juhlat ovat sellaiset, että vieraat tuntevat itsensä tervetulleiksi ja viihtyvät. Sinun ei siis tarvitse seistä keskellä lattiaa kertomassa vitsejä, vaan voit sen sijaan keskittyä esimerkiksi esittelemään ennestään tuntemattomia ihmisiä toisilleen.

Teemabileet on parhaita!

Juhlien teema: aamutakki. Toimi.
Juhlien teema: aamutakki. Toimi.

Jos valitset bileisiisi jonkin teeman, saat ekstrahupailua. Teeman ei tarvitse olla vaikea: se voi olla vaikka väri – itse järjestin kerran vihreäteemaiset bileet, joissa saatiin paljon iloa irti vihreästä toskapiirakasta (tosin väri oli kyllä enemmän turkoosi, mutta absurdi joka tapauksessa). Tai sitten vaikka hame tai jokin maa tai vuosiluku. Tarjoiluja voi tuunata tämän mukaan tai sitten ne voivat olla täysin teemaan liittymättömiä.

Miksi? 

Voit järjestää juhlat koska valmistut, täytät vuosia, sinulla on nimipäivä tai ihan vaan siksi että bileet ovat kivoja. Eikä juhlimiseen tarvitse liittyä aina alkoholi; voithan järjestää juhlat myös ilman viinaa ja silti pitää hauskaa. Jos sinulla on lapsia, niin moni lapsi pitää juhlista ja on innolla mukana auttamassa.

Mitä vielä odotat? Itse odottelen jo juhlakutsuasi!