Kirja: Dossie Easton ja Janet W. Hardy – The Ethical Slut

Dossie Eastonin ja Janet W. Hardyn The Ethical Slut on teos, joka ravistelee ja lisäksi varmasti ainakin konservatiivisempia lukijoita tökkii nuppineuloilla. Ethical Slut käsittelee rakkaussuhteiden monimuotoisuutta ja polyamoriaa (moniavioisuutta), joka ydinperheeseen tottuneesta lukijasta voi olla hämmentävää. Kirja on kuitenkin niin positiivinen, häpeilemätön ja suora, että siitä ei voi olla pitämättä ennemmin tai myöhemmin.

Ethical Slutin paras puoli on siinä, että se rohkaisee rehellisyyteen ihmissuhteissa ja omaksi itseksi kasvamiseen. Kirja valottaa monia asioita, joissa ihmiset tekevät paljon oletuksia sen sijaan, että keskustelisivat niistä. Mitä seurustelukumppani pohjimmiltaan elämältään haluaa? Mitä on pettäminen? Onko itse valmis näkemään vaivaa omien unelmiensa eteen? Sama koskee jokaisen omaa elämää. Erityisesti seksuaalisuuden kohdalla voi olla asioita, joita ei välttämättä halua tai uskalla mietitä. Easton ja Hardy kannustavat pohtimaan, kuka on, ja elämään itselleen sopivaa elämää välittämättä esimerkiksi siitä, “mitä kylillä puhutaan”. Liberalismista huolimatta kirjoittajat eivät halua lukijan muuttaman lesbokommuuniin San Franciscoon, ellei se ole jotain, mistä lukijakin on salaa haaveillut. Kirja on myös hyvin silmiä avaava ihmissuhteiden monimuotoisuuden suhteen: onnellinen elämä ja perhe voivat koostua niin monista muistakin osasista kuin heteropariskunnasta ja biologisista lapsista. Harmillisesti Ethical Slutia ei ole suomennettu.

Löytyykö Ethical Slut kirjahyllystäsi? Millainen olo kirjasta jäi? Kirjan löydät kirjastojen lisäksi myös Booky.fi-nettikirjakaupasta.

4 Comments

  1. Vaikka teoksena uraauurtava onkin, niin “The Ethical Slut” on mun makuun vähän vanhentunut ja liikaa kirjoitettua jenkkiläis-feministisestä näkökulmasta.

    Itse lähestyin aihepiiriä aikoinaan vähän eri näkövinkkelistä “Polyamory: The New Love Without Limits”-kirjan kautta. Nykyinen suosikkini aiheesta on puolestaan “Love in Abundance: A Counselor’s Advice On Open Relationships”, mitä ei tosin voi minään tutustumisteoksena pitää.

    Vaikka itse en ole lukenut Tristan Taorminon “Opening Up: A Guide to Creating and Sustaining Open Relationships”-kirjaa, olen kuullut siitä sen verran hyvää, että ehkä uskaltaisin suositella sitä Ethical Slutin sijaan aloittelijoille.

  2. Ah niin, ja vähän teoreettisemmalta pohjalta “What Do Women Want?: Adventures in the Science of Female Desire” (juuri luin) ja “Sex at Dawn: How We Mate, Why We Stray, and What It Means for Modern Relationships” (juuri aloittamassa) ovat hyviä kirjavinkkejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *