Blogin parhaat 2013 ja ajatuksia vuodesta 2014

Kiitos kaikille uskollisille blogin lukijoille vuodesta 2013! Blogi on selkeästi löytänyt lukijakuntansa, sillä visiittejä on kuukaudessa jo keskimäärin tuhannen verran. On hienoa huomata, että blogin asiat kiinnostavat ihmisiä.

Kimmo Takanen: Tunne lukkosi - vapaudu tunteiden vallasta
Tunne lukkosi -kirja kiinnostaa edelleen, vaikka se on ilmestynyt pari vuotta sitten.

Tässä pieni kertaus menneestä vuodesta. Seuraan blogini kävijämääriä sekä suosituinta sisältöä Google Analytics -kävijänseurantaohjelman avulla, ja sen perusteella eniten lukijoita keräsi Kimmo Takasen Tunne lukkosi -kirjaa käsittelevä postaus. Seuraavaksi eniten kiinnostivat Ajatuksia vaivannäöstä ja Vinkkejä sinkkuelämästä selviytymiseen. Jos taas tarkastelee postauksia sen perusteella, että minkä äärellä vietettiin eniten aikaa, niin kaummin luettiin Kiitos palautteesta ja konkretiaa lainojen takaisinmaksusta sekä Minullako ongelma -postauksia. Suurin osa lukijoista tuli blogiin Facebookin kautta. Promoan tiettyjä kirjoituksia myös maksetulla mainonnalla; Google-mainontaan käytin vuonna 2013 huikeat 67 euroa ja Facebook-mainontaan parisen kymppiä. Google-mainonnan aiheiden osalta kuukaudesta toiseen tehtiin eniten Kimmo Takasen Tunne lukkosi -kirjaan liittyviä hakuja.

Lukijoiden määrää säätelee paljon se, mihin aikaan pistän postauksen tulille ja laitan linkit Facebookiin sekä muualle. Eniten klikkejä tulee selkeästi klo 18-20 välillä linkattuihin postauksiin. Osittain tämän vuoksi on pari postausta, jotka ovat mielestäni tietyistä näkökulmista onnistuneita, mutta eivät löytäneet oikeaa yleisöä. Näitä kirjoituksia ovat muun muassa Miten edistää toisten hyvinvointia ja sitä kautta omaasi, Vaikuttavatko vanhempamme meihin vieläkin ja Mitä hyötyä itsetutkiskelusta on.

Uudet kujeet 2014?

“Sinulla on vain tämä hetki.”

“Ego et ole sinä. Sinä et ole ego.”

“Sinä itse estät vapautumisesi.”

Itseäni ärsyttää osassa itsetutkimusmatkailua käsitteleviä blogeja taivaanhaahuilu. Heitellään ilmaan carpe diem -henkisiä ajatuksia, mutta ei ikinä tuoda niitä konkretian tasolle. Itse taas pohdin aina, että miten saan asiat käytännössä toimimaan. Lupaankin, että tänä vuonna koitan kirjoittaa entistä käytännönläheisemmin siitä, miten itsetuntemusta voi parantaa! Haluan myös kehittää blogia tarinallisempaan suuntaan, joten pistäkää niitä kertomuksia omasta elämästänne tulemaan! Jos pohdit mistä kirjoittaisit, lue vaikka M:n tarina esimauksi. En myöskään ole unohtanut onnellisten ihmissuhteiden taustoja käsittelevää 10+1 -sarjaa tai seksiin ja seksuaalisuuteen liittyviä kirjoituksia, lisää sisältöä tulossa!

Mitä kaupallisiin yhteistyökuvioihin tulee, suosittelen ainoastaan asioita, jotka ovat mielestäni muutenkin hyviä. Saan tulevaisuudessa mahdollisesti pienen komission Booky.fi:ssä sivujeni kautta tapahtuneista ostoksista. Lisäksi saan komission saittieni kautta ostetuista e-kirjakursseista, lue täältä lisää E-kirjakurssista. Jos tiedät jonkin mielenkiintoisen yhteistyötahon, vinkkaa! Tulen myös mielelläni luennoimaan itsetuntemuksen kasvattamisesta (korvauksen suuruus riippuu tilaisuuden luonteesta).

Kiitos vielä kaikesta ja jatketaan yhdessä tästä! Ideat, kommentit, ajatukset ja palaute ovat enemmän kuin tervetulleita. Tsekkaa myös kotisivuni ja toinen blogini saskiasalomaa.fi.

Onnekasta uutta vuotta kaikille,

t. Saskia